+359 893 200 300
+359 895 500 700
info@cascadas.bg
Български
Търси
Всички
Complexes
Избери всички
Карта
banner
banner
banner
banner
Ръст на наемите на първокласните офиси в световен мащаб

Ръст на наемите на първокласните офиси в световен мащаб през третото тримесечие на тази година.

Ръст на наемите на първокласните офиси в световен мащабНа глобалния пазар на недвижими имоти наемите на първокласните офис площи са се увеличили с 1,1% през третото тримесечие. Това показват данните на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL), цитирани от Property Magazine.


За седмно поредно тримесечие наемите на първокласните офиси нарастват, според статистиката на компанията.


Артър де Хаас от JLL твърди, че „Апетитът за риск на инвеститорите намалява, затова те търсят сигурни убежища“. „Повечето от големите пазари се справят по-добре, отколкото през 2008 г., но и инвеститорите, и потенциалните наематели са изключително несигурни в тази икономическа обстановка“, пише в доклада на експертите.


През третото тримесечие наемите на първокласните офиси в азиатско-тихоокеанския регион са се увеличили най-много в световен мащаб – със средно 2,5% спрямо второто тримесечие на тази година.


Пазарите на офис площи в развиващите се страни се представят най-добре. Най-висок ръст на наемите на първокласните офиси през третото тримесечие е регистриран в Пекин, Москва, Шанхай, Сао Паоло, Джакарта, Хонконг, Манила и други.


Бизнеса с новите технологии също повлия на наемите на офис площите в Силиконовата долина в щата Калифорния, Сан Франциско и Бангалор.


През третото тримесечие най-голям спад на наемите на първокласните офиси е регистриран в Мексико сити, Брюксел, Дъблин, Ванкувър и Канбера. Пониженията са в интервала 2-4%, сочи още статистиката на JLL.


Очаква се тенденцията за увеличението на наемите на първокласните офиси да продължи и в началото на следващата година в глобален мащаб, твърдят от компанията JLL.


В Пекин, Токио, Сан Франциско и Торонто се очаква цените да се увеличат значително, докато в Хонконг и Сингапур е възможен лек спад в наемите през следващите месеци.


Според данните на компанията JLL средното ниво на незаетите офиси в глобален мащаб е 13,8% и е най-ниското от две години, въпреки че заради икономическата обстановка много компании отлагат прелокацията си.


Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
11/11/2011 09:20:25Кризата в Италия се разраства
Икономическата криза в Италия се разраства. Според европейският комисар за икономическите и валутните въпроси Оли Рен икономическата ситуация в Италия е много обезпокоителна. Той заяви, че има желание да помогне на страната да приложи обещаните реформи, за да бъдат стабилизирани пазарите. Италия е пост...
11/11/2011 09:19:44Богатите гърци търсят сигурни имоти в Лондон
Богатите гърци търсят сигурни имоти в британската столица, където да инвестират парите си, след  разрастналите се икономически вълнения в Гърция. Имотите в Лондон са сравнително по-сигурни за богатите инвеститори от Гърция, където е разрастнала икономическа и политическа несигурност, пише Ройтерс. Втората п...
11/11/2011 09:18:50Съществува потенциал за ръст на ипотечния пазар у нас, твърдят банкери
Съществува потенциал за ръст на ипотечния пазар у нас, твърдят банкери. Все още съществува голям потенциал за разтеж на пазара на ипотечните кредити в България, защото по няколко показатели страната остава под стойностите в другите държави. Това заяви Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк п...
11/11/2011 09:16:51Българите не вземат под внимание озеленяването на офис сградите
Българите не вземат под внимание озеленяването на офис сградите, въкреки положителните страни, които имат те. Според експерти българските наематели на офис площи все още не обръщат внимание на зелените сгради като допълнителен стимул за наемане на офис. Това беше установено от участващите в  конференцията з...
04/11/2011 09:43:39Белград може да се сдобие с въртяща се сграда на 80 етажа
Планира се изграждането на въртящ се небостъргач в Белград, който ще бъде изграден на 80 етажа. 80-етажна въртяща се сграда може да бъде построена в сръбската столица в квартала Нови Белград от холандската фирма Vital Estates, ако получи разрешение от местните власти, съобщава сръбският в. "Данас", цит...
Вход