+359 893 200 300
+359 895 500 700
info@cascadas.bg
Български
Търси
Всички
Complexes
Избери всички
Карта
banner
banner
banner
banner
Размириците в арабския свят може да помогнат на пазара на имоти в ОАЕ

Цените в Дубай може да се понижат с 65% от техния връх, а тези в Абу Даби - с 55%

Размирици в арабския святПазарите на имоти в Дубай и Абу Даби се очаква да бъдат облагодетелствани от политическите сътресения в други части на Персийския залив и Близкия Изток, тъй като инвеститорите може да гледат на първите като на безопасно убежище, сочи проучване.

Въпреки това цените в Дубай може би ще се понижат с още 10%, преди да започнат да се стабилизират, а тези в Абу Даби – с още 20%.

С това цените в Дубай ще паднат с общо 65% от техния връх в края на 2008 г., сочат медианните прогнози на 12 банки, инвестиционни компании и фирми за пазарни анализи, анкетирани от Ройтерс. Цените ще се понижат с 5% през 2011 г. и с 1% догодина.

Шансът да започнат да се покачват отново през 2013 г. е едва 40%, сочат прогнозите.

Общият очакван спад за цените в Абу Даби преди те да поемат отново нагоре е 55%, като тази година понижението се прогнозира да бъде 11%, а през 2012 г. - 7%. Проблемите там остават свръхпредлагане и недостатъчно на брой купувачи, дори и след такъв драматичен спад, сочи проучването.

„Близо 20 до 25 хил. жилища се очаква да бъдат завършени в Дубай тази година, което би трябвало да натисне цените в по-старите райони още повече“, казва Амберийн Джиуани, анализатор в Securities and Investment Company.

Социалните брожения в съседните държави в региона обаче се очаква да има положителен ефект върху пазара в Обединените арабски емирства (ОАЕ), които се смятат за безопасно убежище от инвеститорите, смятат анкетираните.

„Сътресенията в региона за пореден път подчертаха статуса на Дубай като безопасно пристанище. Очакваме чуждите капитали да бъдат изтеглени от някои от тези страни и да бъдат реинвестирани в Дубай. Секторът на имотите може да спечели от това“, казва Набил Ахмед, анализатор в областта на имотите в Deutsche Bank.

Дубай се очертава като магнит за инвеститорите, бягащи от политическите размирици в Близкия изток, казва Йалаф Ал Хабтур, председател на Al Habtoor Group.

„Притокът на капитали се подобрява. Имотите определено ще се подобрят. Египетските бизнесмени ще преместят своите офиси в ОАЕ и особено в Дубай“, смята той.

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
04/05/2011 09:18:31Гръцки медии: „Чуждестранни ястреби“ дебнат пазара на имоти в Гърция
Повечето инвеститори обаче все още са в изчаквателна позиция, очакващи цените да се понижат с още 15-25% Гръцки и чуждестранни ястреби на пазара на имоти дебнат, за да сграбчат каквото могат от сектора на имоти в Гърция. Така описват гръцките медии и анализи изчаквателната позиция, която са заели редица инвестит...
03/05/2011 09:30:48Най-скъпите казина в света
От пресъздаването на Венеция на малък остров в Източна Азия до издигането на копия на парижки забележителности в Лас Вегас - казината често са най-показните строителни проекти Световната хазартна индустрия разчита на това да предлага уникално преживяване, за да продължи да привлича милиони посетители всеки месец...
03/05/2011 09:25:12Гърция отново намекна за преструктуриране, ЕС пак отхвърли такава възможност
Страната предлага спасителният заем да бъде върнат при по-ниска лихва, като твърди, че това не би било преструктуриране Гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину е предложил на ЕС и МВФ да дадат на Гърция повече време за връщане на парите от спасителния заем и с по-ниска лихва, и по този...
03/05/2011 09:20:01Продажбите на луксозни жилища на Острова растат най-бързо от 2006 г. насам
Продажбите в най-горния сегмент на британския жилищен пазар са нараснали с 54% през 2010 г. Продажбите на жилища на цени над 1 млн. паунда във Великобритания се покачват с най-бързи темпове от 2006 г. насам, като в страната сега има 185 хил. милионери, сочи доклад, публикуван днес. През 2010 г. във Великобр...
03/05/2011 09:17:10Ваканционен имот vs. хотел за настаняване през отпуската на европейците?
Изборът на място за нощувка варира значително в отделните страни, както и предпочитанията за ваканционна дестинация и бюджет за отпуската Ваканционните имоти са предпочитаният тип за настаняване за британци и германци по време на тяхната отпуска, сочи проучване. Французите, италианците и испанците обаче пос...
Вход