+359 893 200 300
+359 895 500 700
info@cascadas.bg
Български
Търси
Всички
Complexes
Избери всички
Карта
banner
banner
banner
banner
В САЩ се заражда ново поколение спекуланти на имоти

Спекулантите купуват на търг отнети имоти, ремонтират ги и ги продават с малка печалба

Това, което стартира като хоби за Кийт Гембъл, днес е рискова и вълнуваща работа на пълен работен ден, пише американският вестник The State.

Той купува имоти на месечните търгове за принудително отнети имоти и след това ги продава с печалба.

Гембъл е част от ново поколение спекуланти с недвижими имоти, които купуват на ниски цени на търговете, ремонтират имота и малко след това го продават на по-висока цена.

„Нещастието на някои е възможност за други“, коментира той. „Знам, че звучи грубо... Познавам хора, които правят това, което аз правя, в съдебните зали всеки месец, за да се възползват от тази възможност, но също така чувствам, че предоставяме и спирачка за пазара.“

Днешните спекуланти обаче се различават от тези по време на бума на пазара, които се възползваха от бързия ръст на цените и лесния достъп до кредити, обяснява Том Мейзър, анализатор от Coastal Carolinas Association of Realtors. Тогава системата беше нестабилна и затова когато пазарът се срина, много от тях останаха с имоти, които не можеха да си позволят, казва той.

Спекулантите тогава купуваха имот на зелено, чакаха да бъде построен, държаха го няколко месеца и след това го продаваха с печалба.

За разлика от тях днешните спекуланти купуват евтини имоти на някой търг, извършват малки ремонтни работи и след това се опитват да го продадат бързо.

Печалбите далеч не са толкова големи, но инвеститорите имат възможност да продават повече на брой имоти на година, тъй като процесът от покупка до продажба е по-кратък.

Този вид спекула с имоти не е нещо ново, обяснява Пени Болинг от Century 21 Boling and Associates. „Тя просто приема различни форми през годините...“

Според нея една от разликите е, че днешните спекуланти наистина правят пълен анализ на пазара по отношение на цени.

„Преди пазарът се движеше толкова бързо, че никой не гледаше.“

Някои от днешните спекуланти казват, че инвестират много време в подготовка, преди да пристъпят към покупка на търга, опитвайки се да видят имотите, от които се интересуват.

За разлика от обикновената покупка обаче, купуването на отнет имот често може да не позволява оглед и в някои случаи инвеститорите купуват имоти, без дори да са го видели отвътре.

Някои от тях определят целия процес като хазарт.

Често покупката на най-добрите имоти е свързана с наддаване. Печелившият купувач трябва да плати 5% първоначална вноска в рамките на 24 часа след търга, а остатъчната част от цената – през следващите 30 дни.

За разлика от спекулантите по време на бума купувачите днес не използват кредит за покупката, а плащат в брой със собствени средства или подкрепени от инвеститор.

Гембъл казва, че внимава да съобрази всяка покупка с възможностите си, като се стреми да е сигурен, че дори и да не може да продаде даден имот за известно време, той е в състояние да покрива разходите за него.

Днешните спекуланти помагат за ремонта на отнетите имоти, много от които са изоставени в лошо състояние и са трудни за продажба. Целият този процес е положителен за пазара, коментира Мейзър.

„Всеки, който усвоява отнетия инвентар, помага на пазара, тъй като ние няма да видим... повишение на стойностите, докато отнетите имоти не бъдат изчистени“, казва той.

Обемът от отнетите имоти и настоящите възможности няма да траят вечно, но експертите казват, че спекулантите са съществена част от пазара.

„Те са нещо като чистачите на пътищата“, казва Болинг. „Те са част от комитета по почистване на пазара.“

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
15/03/2011 11:44:06Сривът на японските акции буди страхове от по-широко глобално влияние
Nikkei Stock Average отбеляза спад от 10,6% в най-слабата си сесия от 2008 г. насам Цените на японските акции се сринаха във вторник заради панически разпродажби, след като премиерът Наото Кан заяви, че „значително количество“ радиация изтича от атомната електроцентрала, засегната от земетресението в...
15/03/2011 11:28:56Индексите на Wall Street се върнаха на отрицателна територия
Акциите на General Electric поевтиняха след съобщението, че е конструирала всички шест ядрени реактора на централата във Фукушима Новата борсова седмица в САЩ започна с допълнителни понижения за индексите, които попаднаха под влияние на негативизма на европейските и азиатските борси, предизвикан от тежките после...
15/03/2011 11:27:02Как природните бедствия засегнаха пазарите и икономиката в миналото?
Големите природни бедствия рядко са причинявали силни понижения на борсите, но последиците им за икономиката се усещат дълго след това Най-голямото земетресение в историята на Япония разтърси не само североизточните части на страната в петък, но и фондовите борси по целия свят. Цената на петрола се върна п...
15/03/2011 11:19:16Анализи Опасните свойства на недвижимите имоти
Финансовите кризи и жилищните балони вървят ръка за ръка, но връзката помежду им може да бъде отслабена За мнозина жилищата са не само най-големият, но и най-опасен финансов залог, който някога ще направят. Недвижимото имущество има свойството да обсебва хората по жесток начин. Дори и след най-лошата катастр...
15/03/2011 11:14:50Китай, Бразилия и Източна Европа – новите звезди на пазара на бизнес имоти?
От началото на 2007 г. в Турция са осъществени сделки с бизнес имоти за най-малко 12 млрд. долара Уморени от астрономическите цени в Лондон и Париж, инвеститорите в имоти, търсещи висока възвръщаемост, обръщат поглед към развиващите се пазари, казва Робърт Уайт, основател и президент на американската ко...
Вход